A guía Rianxo cociña o mar, dispoñíbel en PDF para a súa libre descarga

28 Febreiro 2020

O sector hostaleiro de Rianxo e o Concello seguen a xuntar forzas en materia de promoción turística e gastronómica. E fano achegando aos internautas a súa guía de receitas da gastronomía local, unha exhaustiva escolma culinaria que recolle algunhas das mellores e máis auténticas maneiras de preparar os produtos que chegan ao porto rianxeiro, cuxa primeira edición data de outubro de 2016.

A guía Rianxo cociña o mar é unha publicación de case un centenar de páxinas feita coas destacadas contribucións dos hostaleiros do concello que tamén achega unha xanela de renovación, acubillando un feixe de creacións que dan unha viraxe á tradición e que, en palabras do Concello, “teñen a capacidade de reinterpretar a elaboración dos produtos locais”.

A guía de receitas está xa dispoñíbel na Rede, en formato PDF, para quen queira descargala. Inclúe receitas tradicionais dos hostaleiros e, a partir da páxina 34, receitas dos cociñeiros profesionais. Complétase, como dixemos, cun capítulo adicado á innovación culinaria (a partir da páxina 48), coa guía de locais participantes, coas biografías dos cociñeiros participantes e cun capítulo adicado aos recunchos do mar rianxeiro.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“El Estado soy yo”. Manuel Dominguez

“El Estado soy yo”. Manuel Dominguez

 Es una frase apócrifa que Luis XIV de Francia habría pronunciado el 13 de abril de 1655 ante el Parlamento de París, a los dieciséis años de edad No obstante, tal frase no consta en las actas de las reuniones del Parlement, por lo que se duda que tal anécdota...