
Este mĆ©rcores 15 de novemro presentouse a II edición do certame gastronómico En Outes de Tapas. Na cita participaron o alcalde, Manolo GonzĆ”lez, e mĆ”is a concelleira de Turismo, Soledad Agra, quen destacaron āo Ć©xito acadado na edición anteriorā e āa boa acollida que tivo por parte do pĆŗblico e a importancia que ten para dar a coƱecer a gastronomĆa de Outes e aos distintos establecementos que participanā.
Segundo engadiron, este ano serĆ”n dez establecementos os que propoƱen un percorrido por distintas parroquias do concello coa intención de āsorprender aos visitantes coas elaboracións previstasā. SerĆ”, sinalaron, āunha nova aposta pola cociƱa tradicional con produto local pero ao mesmo tempo innovadora e chea de creatividadeā. Os establecementos participantes son:
No Freixo: O Taboleiro, Pepe do Coxo, Asador Albatros e A de Vila.
No Cruceiro de Roo: Hostal ViƱa
Na Serra de Outes: Casa Amanda e John Turkey
En Santo Ourente: A Nosa Taberna
En Cando: Restaurante Fera
En Valadares: O Chouto.
Nesta edición o gaƱador terĆ” que pasar unha dobre valoración xa que ademais do veredicto do pĆŗblico teremos un xurado profesional que farĆ” a sua valoración en base a creatividade, innovación, sabor e uso de produto local. Ao igual que o ano pasado as tapas teƱen un valor de 2 ⬠e sortearase unha cea para dĆŗas persoas valorada en 150 ⬠nun dos locais participantes. As datas do Concurso son os dĆas 17, 18, 19 e 24, 25 26 de Novembro āo calā, sinalaron GonzĆ”lez e Agra, āaxuda a desestacionalizar as visitas ao concello e a promocionar o produto de tempadaā.