O xeodestino da ría de Muros e Noia, na delegación provincial no Fórum Gastronómic de Barcelona

03 Novembro 2023

A Deputación da Coruña viaxa dende o luns 6 ata o mércores 8 a Barcelona para visualizar e reivindicar A provincia que sabe, a súa marca turística e gastronómica. Farao no prestixioso Fórum Gastronómic, onde impulsará diferentes actividades como vermús, obradoiros de cociña, degustacións, charlas e ata a elaboración do ritual tradicional da queimada.

“Queremos dar a coñecer non so a nosa riqueza gastronómica e paisaxística, seón tamén a nosa idiosincrasia, que nos fai tan únicos”, sinala o vicepresidente da Deputación e deputado de Turismo, Xosé Regueira, engadindo que “todo iso forma parte do atractivo turístico da provincia”.

A programación desta edición céntrase en catro xeodestinos: Ría de Muros – Noia; Costa da Morte; Ferrolterra e As Mariñas. Haberá, como dixemos, showcookings impartidos por recoñecidos cociñeiros locais; degustacións de produtos típicos de cada zona; e charlas sobre diferentes viños coruñeses e catas dos vermús Green Mixology e Bravú. Todo isto súmase ao ritual tradicional da queimada, que se poderá vivir durante os 3 días ás 16:00 horas no stand da Deputación da man de Miguel Queiro e Gonzalo Viñas.

No caso da ría de Muros – Noia, os chefs Pepe Senande de A muradana de Muros e Fernando Rodríguez e Eva Mª Guzmán, de O Secadeiro de Outes, cociñarán diferentes pratos con produtos da ría. Da Costa da Morte, estarán Adrián Loureiro e Alberto Cuenca, de Furna Atlántica de Caión (Laracha) e Silvia Facal, de Balarés (Ponteceso) preparando menús a base de peixes e mariscos da zona. De Ferrolterra, Adrián Pérez (Sinxelo de Ferrol) elaborará unha receita que mestura mar e montaña. E, de As Mariñas, Lolo Mosteiro e Paula Martínez, de A Artesa da Moza Crecha (Betanzos) farán unha innovadora proposta con diferentes produtos locais.

As charlas sobre viños coruñeses correrán a cargo de Juan Chamorro, enólogo de Adega Cazapitas, e Alberto Varela, sumiller e CEO de Choiva Viños.

Ademais, poderanse degustar diferentes receitas a cargo da Despensa d´Lujo: fabada celta, fabón con nécora e verdinas con ameixas e langostinos.

Todas estas actividades da Deputación no Fórum Gastronómic de Barcelona responden ao compromiso da área de Turismo de “situar no mapa internacional a riqueza e autenticidade da nosa provincia e dos nosos xeodestinos” e, ao mesmo tempo “impulsar o bo facer dos nosos cociñeiros, produtores locais e diferentes profesionais que traballan no sector turístico”, apunta Regueira.

Gabinete de Prensa

Outros artigos

Domingo con chuvia feble e temperaturas sen cambios

Situación intermedia entre altas e baixas presións en Galicia. Deste xeito, agárdanse ceos con abundantes nubes, con chuvia feble na franxa atlántica e menos probables no norte da Coruña e nas provincias de Lugo e Ourense. As temperaturas mínimas experimentarán...

+

Colisión múltiple en Cee

Un accidente múltiple con seis turismos implicados no concello coruñés de Cee, saldouse esta tarde con unha persoa ferida. O accidente ocorreu minutos antes das 14:30 horas, na DP-2303, no quilómetro aproximado 11, ao seu paso pola parroquia de A Pereiriña. Foi un...

+

Ribeira acolle o evento deportivo Nada e Corre este 10 de decembro

O evento deportivo Nada e Corre, que consistirá nunha proba de natación e outra de carreira, terá lugar este domingo 10 de decembro do 2023 a partir das 10:00 no Complexo Deportivo Municipal A Fieiteira. Na proba poderán participar as categorías dende prebenxamín ata...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Ideología, vs, pensamiento creativo”. Manuel Dominguez

“Ideología, vs, pensamiento creativo”. Manuel Dominguez

Cualquier parecido con la realidad es mera coincidencia Yo les sugiero que antes que yo hable, ellos se presenten. Uno me dice que en su juventud llegó a tener el libro rojo de Mao, fue trotskista, castrista, simpatizaba con LCR la Liga, admirador del Che, comunista,...

“O primeiro paso”. Luís Celeiro

“O primeiro paso”. Luís Celeiro

Os cregos din que o do compromiso a longo prazo e para sempre é o valor principal que outorga o casamento pola igrexa. María Mercedes da Orde, casada e divorciada varias veces, di, sen falar, sen levantar a voz, case como se escoitaramos o seu pensamento,“vaiche boa!...