Jealsa mantĂ©n os seus “compromisos con clientes e consumidores” a pesar dun incendio que en 24 horas calcinou mĂĄis de 10.000 m2.
Os servizos de extinciĂłn continĂșan na tarde deste domingo cos traballos de arrefriado e control dos rescoldos que quedan activos do incendio declarado este sĂĄbado nas instalaciĂłns da conserveira Jealsa, en Boiro (A Coruña), e que segue controlado.
O 112 Galicia informa ĂĄs 19,00 do domingo, que as primeiras valoraciĂłns dos tĂ©cnicos apuntan a mĂĄis de 10.000 metros cadrados arrasados polas chamas nesta fĂĄbrica localizada na zona de BodiĂłn. Principalmente, o lume calcinou a ĂĄrea de conxelados –onde se declarou o incendio–, ademais da de cocciĂłn e a de procesado.
O lume levantou unha gran nube de fume visible desde puntos de toda a rĂa de Arousa e que nun primeiro momento obrigou a desaloxar a 60 veciños da contorna por precauciĂłn, aĂnda que sobre as 21,00 do sĂĄbado puideron volver ĂĄs sĂșas vivendas en bo estado de saĂșde.
A magnitude do lume na conserveira obrigou ĂĄ Axencia Galega de Emerxencias ( Axega) a activar o nivel 1 do Plan Territorial de Emerxencias de Galicia ( Platerga), aĂnda que ao mediodĂa deste domingo xa quedou sen efecto.
Con todo, aĂnda continĂșan os labores no punto co apoio do Grupo de Apoio LoxĂstico ( GALI) da Axega, que puxo ao dispor dos servizos de extinciĂłn 12.000 litros de auga.
Ademais, durante a mañå deste domingo unha dotaciĂłn de drons sobrevoou o perĂmetro industrial afectado para visibilizar os danos provocados polo lume. De feito, o uso de cĂĄmaras termogrĂĄficas axudou a identificar as partes mĂĄis comprometidas da estrutura e a centrar a atenciĂłn nos focos aĂnda activos, destaca o 112.
OPERATIVO
O operativo, posto en marcha sobre as 14,30 horas do sĂĄbado –cando se recibiron as primeiras chamadas de particulares para alertar do incendio–, contou coa intervenciĂłn dos bombeiros de Boiro, Ribeira, Ribadumia, Santiago e ArzĂșa.
TamĂ©n participaron os membros do GES de Noia, Sanxenxo e Muros, os efectivos de ProtecciĂłn Civil de Boiro, Ribeira, A Pobra do Caramiñal, Noia e Cambados, e equipos de Salvamento MarĂtimo e Gardacostas Galicia.
AsĂ mesmo, para prestar apoio a estes equipos, o 112 pasou o aviso ao Servizo Provincial de Incendios, tĂ©cnicos da empresa subministradora de enerxĂa da zona, axentes da PolicĂa Local, da Garda Civil e as autoridades ambientais da Xunta. Igualmente, solicitouse por precauciĂłn a presenza dos servizos sanitarios, aĂnda que non houbo que lamentar danos persoais.
Por parte das autoridades, nas måis de 24 horas durante as que se estenderon os labores acudiron å zona da conserveira o vicepresidente primeiro da Xunta, Alfonso Rueda; a subdelegada do Goberno na Coruña, Pilar López-Rioboo; o alcalde de Boiro, José Ramón Romero; e o secretario xeral do PSdeG, Gonzalo Caballero, entre outros.
Pola sĂșa banda, a direcciĂłn de Jealsa emitiu un comunicado este domingo no que garante que “coa axuda de todos” continuarĂĄ cos seus “compromisos con clientes e consumidores”.
Jealsa aproveita para expresar o seu agradecemento a todas as autoridades que lle brindaron o seu apoio ao poñer a disposiciĂłn os “efectivos necesarios” para que o lume fose “sufocado de forma ĂĄxil e eficaz”.
Ase mesmo a Xunta desactivou este domingo o Plan Territorial de Emerxencias de Galicia ( Platerga) polo incendio que desde a tarde deste sĂĄbado afecta as instalaciĂłns da conserveira Jealsa en Boiro (A Coruña). AĂnda que o lume segue controlado, os servizos de extinciĂłn continĂșan co labor de arrefriado do perĂmetro e de vixilancia sobre os focos que permanecen activos.