Un showcooking ensinará aos boirenses a aproveitar as sobras de cociña

24 Xaneiro 2020

O Departamento de Medio Ambiente de Boiro organiza para o 6 de febreiro un showcooking focalizado no aproveitamento de sobras de cociña e que realizará o alumnado do Obradoiro de Emprego en Hostalaría Boiro III, o cal se imparte no viveiro de empresas situado no polígono industrial de Espiñeira.

A referida acción márcase un dobre obxectivo: ensinar aos asistentes que menús se poden realizar empregando as sobras e xerar así os menores desperdicios posibles; ademais de que o alumnado aprenda sobre a importancia da selección de ingredientes e a redución de residuos derivados de cociñar. Ao remate, os presentes procederán a desgustar o menú realizado e servido polo alumnado do nomeado taller.

Dita actividade ten un aforo limitado a 20 prazas, polo que se precisa inscrición previa no Rexistro Xeral do Concello a partir do luns 27. As prazas iranse completando por orde de entrada.

O Obradoiro de Emprego en Hostalaría Boiro III está financiado pola Xunta de Galicia e a FSE (o Programa Operativo de Emprego Xuvenil 2014-2020). O curso comezou no mes de outubro e conta coa participación de 16 persoas, 8 na especialidade de Operacións Básicas de Cociña e outras 8 na de Operacións Básicas de Restaurante Bar. 

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Portas xiratorias, interese público”. José Luís Calo

“Portas xiratorias, interese público”. José Luís Calo

España ten moito que mellorar na loita contra a corrupción. O Grupo de Estadoscontra a Corrupción do Consello de Europa (GRECO) publicou dous informes deseguimento que avalían o cumprimento por parte de España das súasrecomendacións para previr a corrupción. O “GRECO”...