
O Departamento de Medio Ambiente de Boiro organiza para o 6 de febreiro un showcooking focalizado no aproveitamento de sobras de cociña e que realizará o alumnado do Obradoiro de Emprego en Hostalaría Boiro III, o cal se imparte no viveiro de empresas situado no polígono industrial de Espiñeira.
A referida acción márcase un dobre obxectivo: ensinar aos asistentes que menús se poden realizar empregando as sobras e xerar así os menores desperdicios posibles; ademais de que o alumnado aprenda sobre a importancia da selección de ingredientes e a redución de residuos derivados de cociñar. Ao remate, os presentes procederán a desgustar o menú realizado e servido polo alumnado do nomeado taller.
Dita actividade ten un aforo limitado a 20 prazas, polo que se precisa inscrición previa no Rexistro Xeral do Concello a partir do luns 27. As prazas iranse completando por orde de entrada.
O Obradoiro de Emprego en Hostalaría Boiro III está financiado pola Xunta de Galicia e a FSE (o Programa Operativo de Emprego Xuvenil 2014-2020). O curso comezou no mes de outubro e conta coa participación de 16 persoas, 8 na especialidade de Operacións Básicas de Cociña e outras 8 na de Operacións Básicas de Restaurante Bar.