A Asociación de Produtores de Mexillón de Rianxo (ASPROMERI) vai facer nesta ponte da Constitución unha intensa promoción do seu produto estrela. Farao a través dunha ruta de tapas (a nova edición do itinerario gastronómico Escuncha o mexillón) por 13 locais da hostalería rianxeira. O obxectivo: promover o molusco-bivalvo (poñendo o foco nos consumidores e tamén no sector hostaleiro) e fomentar o seu consumo ao tempo que se dinamiza o sector durante a festividade dupla desta fin de semana. O terceiro obxectivo non é outro que pór en valor o traballo dos 142 socios que integran a asociación, unha entidade que xestiona máis de 200 bateas na ría de Arousa.
A ruta vaise celebrar os días 6, 7 e 8 de decembro e os locais hostaleiros participantes deberán servir tapas co mexillón como principal ingrediente. Para iso poderán contar con 50 quilos de produto, parte do cal será financiado por ASPROMERI.
Segundo explica a asociación, cada local poderá servir unha ou varias tapas e estas poderán ser elaboradas con máis ou menos complexidade de xeito que algunhas serviranse de balde coas consumicións dos clientes e outras poñeranse a disposición daqueles que desexen probalas a un prezo de 2 € .
Os locais sinalizarán con carteis específicos se dispoñen de tapas gratuítas, tapas a 2 € ou ámbalas dúas.
Locais participantes
Café Bar A Lareira
Café Bar Refugio
Restaurante Don Pancho
Café Bar Nova Era
Cafetería Braisa
Restaurante Feliciano
Café Bar O Costillar
Cafetería Castelao
Restaurante O Taberneiro
Café Bar O Paseo
Cervexería Memphis
Café Bar Plaza
Parrillada Ourense