No marco das actividades que se están a desenvolver no treito final do obradoiro de emprego de cociña O Pote II, este xoves tivo lugar unha charla sobre nutrición ofrecida por Ana Rodriguez Sampedro, farmacéutica comunitaria en A Pobra, especialista en nutrición e experta universitaria en saúde pública.
A actividade tivo como obxectivo que o alumando afondase nos conceptos básicos sobre os macro e micronutrientes, as racións recomendadas, o prato de Harvard, os cambios que sofren os alimentos coas diferentes técnicas culinarias e unha práctica sobre a selección dos alimentos dependendo do grupo ao que pertencen e a elaboración dun menú semanal equilibrado.
O concelleiro de promoción económica de Ribeira, Ramón Doval, fíxolle entrega á conferenciante dunha cesta con diversos obsequios, con produtos da asociación Ambar e dúas latas elaboradas o pasado 22 de outubro polos membros de O Pote II nunha acción conxunta co alumnado do ciclo de industrias alimentarias do CIFP Coroso que tivo
como ingrediente principal Mexillón de Galicia.
As zonas de baño da Pobra acadan un ano máis a cualificación de “excelente”
Praia da Corna, na Pobra O Concello da Pobra do Caramiñal recibiu na semana pasada notificación da Xefatura Territorial da Consellaría da Sanidade con relación á clasificación sanitaria final das zonas de baño do municipio na pasada tempada e vixente para este 2024....