Bilbao acolleu novamente a visita da provincia da Coruña, coa participación da Deputación en Expovacaciones os días 9, 10 e 11 de maio. Unha participación que tivo “moi boa acollida” ante o público bilbaíno, tal e como sinalou o vicepresidente, Xosé Regueira, engadindo que “o noso stand estivo ateigado de xente en todas e cada unha das actividades que desenvolvemos da man dos produtores e cociñeiros, sendo sen dúbida o que máis afluencia tivo de toda a feira”.
Co obxectivo de promover o turismo gastronómico da provincia, a entidade provincial organizou un programa completo e continuo con obradoiros e demostracións a cargo do chef Álvaro Victoriano, do Grupo Peculiar da Coruña, e presentacións e degustacións dos produtos de Orixes Galegas, Bonilla a la Vista, Mariscos de Barallobre e Empanadas Ternura.

“É un auténtico orgullo ver como o noso sector agroalimentario despunta neste tipo de eventos grazas á excelente calidade dos nosos produtos e tamén ao bo facer dos nosos chefs. Esa é, precisamente, a nosa mellor marca turística”, apuntou Regueira. “Foron tres días completos de promocionar territorio a través da gastronomía, pero tamén de poñer en valor o noso patrimonio, as nosas paisaxes e, por suposto, a nosa xente”.
E é que, ademais, a Deputación presentou, a través da súa campaña A paisaxe que sabe, algúns dos enclaves máis destacados da provincia que combinan interese turístico, paisaxístico e gastronómico, como a vila de Muros, a vila mariñeira de Sada, o Espazo Museístico da Carpintaría de Ribeira – Estaleiro de Ciprián en Outes, o Castro de Baroña e a praia das Furnas en Porto do Son, o dolmen de Axeitos en Ribeira, o Pazo de Goiáns en Boiro, a vila de Rianxo e o miradoiro da Curota na Pobra do Caramiñal.
