Nel Parada, do Nordestada de Portosín, finalista do Premio Cociñeiro Galego 2025

29 Xaneiro 2025

O chef Nel Parada, do establecemento gastronómico Nordestada de Portosín, vén de ser nomeado para o Premio Cociñeiro Galego 2025 xunto con outros catro novos representantes do mellor da nosa cociña, uns prestixiosos galardóns impulsados por Galicia Fórum Gastrómico e que distingue a excelencia dos cociñeiros emerxentes que utilizan produtos de proximidade, teñen sensibilidade con producións ecolóxicas, colaboran con produtores locais e fan difusión destes valores.

O gañador do concurso elixirase sumando as votacións do público, a través da web, e o voto dun xurado profesional

Nel está ao mando dos fogóns do Nordestada, un restaurante emprazado a carón do mar, na dársena de Portosín, situado na lonxa vella da vila (no número 11 da praza do Curro). A súa cociña baséase na fórmula infalíbel da sinxeleza e o produto autóctono.

Nel Parada, tras pasar por distintas cociñas europeas e as santiaguesas Casa Marcelo, con dous Soles Repsol, e A Moa, outro clásico da cidade, acabou por curiosidade en Portosín, onde se alugaba unha pequena casa xunto ao porto.

Agora goberna o rumbo de Nordestada, dende onte tenta facer unha permanente homenaxe á súa historia convertendo os peixes de lonxa (sobre todo á brasa) nos grandes protagonistas.

A calidade e frescura do produto é unha das claves do local. Para asegurar estes dous factores, Nel ten contacto directo cos provedores; moitos levan o produto nada máis desembarcar en porto, outros vai recollelos ao propio barco ou á lonxa.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“O forno de leña”. Luís Celeiro

“O forno de leña”. Luís Celeiro

Os daquela xeración que naceron antes dos anos sesenta do século pasado (moi lonxe e moicerca, ao mesmo tempo) lembran como se facía o pan de cada día nos fornos de leña. Decada día ou de cada mes. Lembran o pan prestado polo veciño e saben que se devolvía aococer,...