A Deputación leva ao Gastronomic Forum á bateeira rianxeira Dolores Gómez e á cociñeira de Casa Peto (Outes) Dolores García

04 Novembro 2024

O Gastronomic Forum Barcelona comezou este luns 4 de novembro co obxectivo de mostrar o mellor da gastronomía mundial, que se citará neste evento que dura ata o 6 de novembro. A área de turismo da Deputación conta cun espazo propio onde promociona a provincia, da man de diferentes produtores locais e cociñeiros.

“A gastronomía é o noso principal reclamo turístico, e foros como este son un excelente escaparate que nos permite dar a coñecer a gran calidade dos nosos produtores e restauradores”, sinalou o vicepresidente e deputado de turismo, Xosé Regueira.

Costumes de Galicia (Carballo), A Conserveira (Ribeira), Chichalovers (Santiago de Compostela), Galmesán (Arzúa), Bonilla a la vista (A Coruña), Mariscos de Barallobre (Fene) e Algas de Mar de Ardora (Ortigueira) son os produtores que están ofrecendo degustacións na caseta da Deputación, onde tamén se celebran demostracións impartidas por O Camiño do Inglés (Ferrol); Arrueiro (Laxe) e A Horta do Obradoiro (Santiago).

Este luns foi a quenda de Dani Castro, do Camiño do Inglés, que cociñou vieira da ría de Ferrol macerada en café con crema de champiñóns e aguacate asado, e peixe sapo de lareira, meuniere galeguizada, vexetais ao natural e encurtidos. O cociñeiro ferrolán explicou a orixe de toda a materia prima que elaborou, así como os detalles dos seus pratos. Tamén puxo en valor o territorio e o “entorno privilexiado no que vivimos, onde se da un fenómeno moi peculiar: un encontro do Atlántico e o Cantábrico, que nos da os mellores produtos”.

Ademais do showcookings, houbo presentacións e degustacións dos produtos de Chichalovers e A Conserveira, e tamén unha charla sobre os viños da provincia, impartida polo director executivo (CEO) de Choiva Viños, Alberto Varela.

Todas estas actividades continuarán durante a xornada deste martes 5, que acollerá demostracións de Kike Piñeiro e Eloy Cancela, de A Horta do Obradoiro, así como degustacións de Mariscos de Barallobre;  Chichalovers; A Conserveira e Galmesán.

Ademais, no Forum – Taller haberá unha actividade propia, que consistirá na charla Amas da Terra: Legado, cultura e cociña, na que participan Lucía Freitas acompañada de Dolores Gómez, bateeira de Rianxo e presidenta da Asociación Mulleres Salgadas, e Dolores García, cociñeira e copropietaria de Casa Peto en Outes, baixo a moderación do escritor, divulgador, crítico, investigador e columnista gastronómico Jorge Guitián.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Notre Dame”. José Castro López

“Notre Dame”. José Castro López

Francia vive días de depresión política. Un extraño “consenso” entre las extremasizquierda y derecha tumbó al Gobierno y todo indica que el presidente no tiene fácil laresolución de esta crisis, muy preocupante para Europa porque coincide con el vacío depoder en...