Municipais 2023: O PSdG da Mancomunidade da Serra do Barbanza aposta polo futuro da pranta de tratamento do lixo de Servia

18 Maio 2023

O candidatos do Partido Socialista á alcaldía de Porto do Son, Jorge Romero, de Ames, Blas Garcia, de Noia, Fran Pérez, de Carnota, Juan Manuel Saborido, de Brión, Pablo Lago, de Lousame, Ana Domínguez e a deputada provincial Sandra González mantiveron unha xuntanza para tratar unha estratexia conxunta sobre o futuro da Pranta de Tratamento do Lixo de Servia.

Nesta xuntanza acordouse, en primeiro lugar, establecer un compromiso firme co mantemento cos postos de traballo, cuestión que consideraron unha absoluta prioridade. Así mesmo, acordaron tamén apostar de forma conxunta polo sistema de reciclaxe do lixo que se leva a cabo en Servia, sistema que o Partido Popular pretende substituír para que sexa SOGAMA, cun modelo moito menos respectuoso co medio ambiente, a que se ocupe de realizar este servizo.

Ao remate da campaña, e unha vez configurados os novos gobernos municipais da mancomunidade, acordaron manter unha xuntanza co comité de empresa para analizar a situación e establecer sinerxias entre os concellos que gobernados polo Partido Socialista e os propios traballadores, de cara a garantir este mantemento.

Dende o PSdG, acordaron tamén non asumir a prorroga de FCC que plantexa o Partido Popular xa que apostan por unha nova licitación do servizo de tratamento, de maneira que se cumpra coa normativa europea en materia de tratamento do lixo.

“É unha cuestión de xustiza e de respecto, tanto polos traballadores e traballadoras como polo noso medio” – sinalou o candidato á Alcaldía de Noia, Fran Pérez. “Debemos apostar por un modelo de xestión de residuos sustentable, e polas garantías de continuidade para todo o persoal”.

Outros artigos

A xira de Galicia Sabe aMar recala este venres en Outes

Este venres día 20 de setembro, unha das foodtrucks da campaña itinerante Galicia Sabe aMar, impulsada pola Xunta para reivindicar as vantaxes de consumir peixes e mariscos dos nosos barcos (vantaxes gastronómicas, saudábeis, económicas e sustentábeis) estará xunto ao...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“A mellor, a da casa”. Luís Celeiro

“A mellor, a da casa”. Luís Celeiro

Todo ao grande, como debe de ser para aparentar fartura. En A Cañiza, neste mesmo ano,Alberto fixo o bocadillo máis grande que se coñece no mundo. Era de xamón, tan grandeque ninguén era quen de comelo enteiro. A barra de pan medía uns vinte metros delonxitude e a...

“Amigos”. Xulio Xiz

“Amigos”. Xulio Xiz

Eu era de facer anotacións de todo tipo, ata que as novas tecnoloxías me mudaron os hábitos. Hai anos utilizaba unha relación de varios folios onde tiña clasificados por orde alfabética amigos e coñecidos con enderezo, teléfonos e correos electrónicos. E, á parte,...