Diego Calvo e Rosa Quintana visitan a empresa ACTEMSA, con sede na Pobra

10 Agosto 2022

O vicepresidente segundo e conselleiro de Presidencia, Xustiza e Deportes, Diego Calvo, e a conselleira do Mar, Rosa Quintana, visitaron este 10 de agosto a sede da empresa ACTEMSA, dedicada en gran medida á importación e exportación de peixe conxelado. Alí puxeron en valor o potencial da industria galega de transformación de produtos do mar, da que forma parte esta empresa, e manifestaron a preocupación de Galicia pola exclusión deste sector do PERTE Agroalimentario. Neste sentido, urxiron ao Goberno central a rectificar con axilidade e a incluílo no PERTE.

Conde e Quintana, que estiveron acompañados polo delegado territorial da Xunta na Coruña, Gonzalo Trenor, trasladaron o apoio do Goberno galego á industria de transformación de produtos do mar, un sector clave na economía de Galicia pois en 2021 exportou máis de 2.400 millóns de euros en produtos do mar, cun aumento do 85% desde 2009. Ao mesmo tempo, destacaron que se trata dun sector que é referente en aspectos que defende o PERTE Agroalimentario, como a sustentabilidade, a competitividade, a rastrexabilidade e a seguridade alimentaria.

ACTEMSA

Actividades Empresariales SA, ACTEMSA, é unha empresa familiar que nace en 1994 fundada por Severino Escurís Batalla, o seu presidente. Está situada na Pobra do Caramiñal, onde posúe un complexo frigorífico e unha planta de transformación de produtos do mar. Tamén presta servizos de conxelación e de asistencia técnica a empresas conserveiras e pesqueiras.

As súas instalacións teñen unha superficie de 12.000 metros cadrados e nelas utilizan cámaras frigoríficas con 25.000 metros cúbicos de capacidade de frío e teñen un tanque de conxelación en salmoira con capacidade para procesar 130 toneladas diarias, entre outros equipamentos. A esta empresa chegan especies como túnidos, que comercializa e exporta a conserveiras do mercado ibérico, da UE e de terceiros países e outras especies peláxicas como a xarda ou a sardiña e que procesa nas súas instalacións.

Ten arredor de 250 empregados e xera varios postos de traballo indirectos. A estes engádense preto de medio milleiro de profesionais da súa filial de Brasil. Ademais desenvolve o proxecto dunha nova planta na Pobra do Caramiñal que destinará á transformación de lombos de atún, o que lle permitirá incrementar a súa capacidade de cocción de túnidos.

Outros artigos

CONGALSA afianza as relacións coa Associação Empresarial de Portugal

Co obxectivo de “fortalecer as relacións comerciais e explorar novas oportunidades de cooperación”, unha delegación da AEP - Associação Empresarial de Portugal, liderada polo presidente do Consello de Administración, Luis Miguel Ribeiro, visitou as instalacións de...

+

A xira de Galicia Sabe aMar recala este venres en Outes

Este venres día 20 de setembro, unha das foodtrucks da campaña itinerante Galicia Sabe aMar, impulsada pola Xunta para reivindicar as vantaxes de consumir peixes e mariscos dos nosos barcos (vantaxes gastronómicas, saudábeis, económicas e sustentábeis) estará xunto ao...

+

A OPP83 celebra este venres a III Xornada de Pesca de Ribeira

A Sociedade Cooperativa Galega do Mar Santa Uxía organiza este venres 20 de setembro unha nova edición da súa Xornada de Pesca de Ribeira e faino coa finalidade de “tratar temáticas de gran interese para o sector pesqueiro”. A cita desenvolverase entre as 10.00 horas...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“A mellor, a da casa”. Luís Celeiro

“A mellor, a da casa”. Luís Celeiro

Todo ao grande, como debe de ser para aparentar fartura. En A Cañiza, neste mesmo ano,Alberto fixo o bocadillo máis grande que se coñece no mundo. Era de xamón, tan grandeque ninguén era quen de comelo enteiro. A barra de pan medía uns vinte metros delonxitude e a...

“Amigos”. Xulio Xiz

“Amigos”. Xulio Xiz

Eu era de facer anotacións de todo tipo, ata que as novas tecnoloxías me mudaron os hábitos. Hai anos utilizaba unha relación de varios folios onde tiña clasificados por orde alfabética amigos e coñecidos con enderezo, teléfonos e correos electrónicos. E, á parte,...