Pesar polo falecemento de María Fontao, decana dos restaurantes ribeirenses

Na xornada deste sábado faleceu María Fontao Martínez, á idade de 88 anos de idade.

María era a fundadora co seu pai do restaurante en activo máis antigo de Ribeira a emblemática Casa Fontao, fundado en 1963 por Antonio Fontao e a súa filla María Fontao Martínez.

Este local naceu como ultramarinos, pero entón había na zona moi poucos lugares para comer (estaba a mítica e desaparecida Carreirana), polo que pronto se transformou para conquistar padais coa pescada do petisco e a carne asada. E claro: funcionou o boca a boca.

Hai 23 anos, María xubilouse e o local estivo pechado case unha década, ata que o reabriu a súa filla, María Sampedro. E é que, aínda que ela estudou Cociña e tiña claro que quería continuar co negocio familiar, preferiu esperar a que as súas fillas formásense, e agora rexéntao cunha delas, Natalia Sánchez, cuxo marido, Juan Carlos, é o chef. Elas duplicaron a superficie dun restaurante que a fundadora xa triplicara. D.E.P.