A Asociación Ambar, centrada na plena inclusión das persoas con diversidades funcionais e/ou motrices, vén de informar da apertura das inscricións para a formación Operacións auxiliares de elaboración na industria alimentaria, que impartirá a asociación con sede principal en Ribeira. A actividade comezará o 8 de novembro do 2021 e celebrarase de luns a venres no Centro de Recursos da Asociación Ambar en Ribeira (San Roque/Frións) de 10 a 14h.
Esta iniciativa está destinada a persoas con diversidade funcional menores de 30 anos e busca mellorar a inserción socio laboral destas persoas a través de programas de formación.
A actividade é posíbel grazas á subvención da Fundación ONCE concedida a través da convocatoria Uno a Uno de axudas económicas para a empregabilidade.
Sobre a formación Operacións auxiliares de elaboración na industria alimentaria, está destinada a ocupación de persoal de almacén, carretilleiro ou carretilleira, auxiliares e operarios da industria alimentaria. O curso contará cunha fase teoría (220h) e outra práctica de formación nun posto de traballo (120 horas) dun total de 340 horas. Esta formación é para un máximo de 10 persoas, gratuíta e conta cunha bolsa de asistencia de 9 euros ó día na fase teórica.
Requisitos
Os requisitos das persoas participantes son:
• Que teñan unha idade comprendida entre os 16 e 30 anos
• inscritas e inscritos no Sistema Nacional de Garantía Xuvenil
• Ter unha diversidade funcional recoñecida igual ou superior ó 33%.
Inscricións
As persoas interesadas poden formalizar a súa inscrición:
• Chamando directamente ó 981 87 44 80
• Ou a través da ligazón específica da asociación.
![](https://i0.wp.com/obarbanza.gal/wp-content/uploads/2021/10/ambar-Formacion-IA.jpg?resize=600%2C889&ssl=1)