Os bares sen licenza de restaurante que sirvan comida poderán abrir xa este venres ata a unha


Os bares sen licenza de restaurante que sirvan comida en Galicia, como os mesóns e as taperías, poderán abrir xa este venres ata a unha. Así o ratificou o presidente galego, Alberto Núñez Feijóo, quen explicou que a Asesoría Xurídica da Xunta ultima unha orde para evitar que no que resta desta xornada haxa “un solapamento de normas”.

Ampliar os horarios neste segmento da hostalería e igualar o horario aos restaurantes foi un dos principais acordos que saíu do comité clínico que se reuniu este xoves. O problema é que, en principio, a previsión era que as novas directrices do consello de expertos que asesora á Xunta desde que arrincou a pandemia entrasen en vigor o sábado ás 00,00 horas. Isto supoñía que este venres este tipo de locais hostaleiros podían atoparse coa obrigación de pechar ás 23,00 horas, aínda segundo a norma en vigor, e a partir das 00,00 horas, de acordo coa nova orde, estarían habilitados para reabrir ata a unha.
Para evitar “o solapamento” de normas e evitar “inconvenientes” na “interpretación correcta” das novas directrices sanitarias, o presidente galego ha recalcado que se articulará unha solución xurídica adecuada, que quedará ratificada na orde do Diario Oficial de Galicia (DOG) que deberá saír nesta mesma xornada. Así este venres poderase pechar á unha da madrugada sempre que se cumpra coas obrigacións pertinentes, como ter sistemas de medición da calidade do aire e un rexistro dos clientes que acudan a cear e con reserva previa –medidas que ata o de agora tiñan que cumprir os restaurantes.