A hostalería queda limitada en Santiago. Peche perimetral de Galicia ata fin de mes e control co norte de Portugal

08 Xaneiro 2021

A actividade da hostalería queda limitada en Santiago, A Coruña e Ourense ata as 18,00 horas, pero no caso da capital galega –que ve ampliado o seu peche perimetral aos municipios de Teo e Ames– só poderán abrir as terrazas. Todas estas medidas publicaranse no Diario Oficial de Galicia de hoxe e entrarán en vigor ás 00,00 horas do sábado.

Santiago pasa ao nivel máximo de restricións, de forma que unicamente poderase servir en terrazas con grupos dun máximo de catro persoas. Pola súa banda, nos casos da Coruña e Ourense, a actividade reducirase ao 30% en interiores e ao 50% no exterior, tamén con máximos de catro persoas.

Por outra banda Galicia permanecerá pechada perimetralmente ata finais do mes de xaneiro, período no que se intensificará o control da fronteira co norte de Portugal ante a situación epidemiolóxica desta rexión do país luso. Trátase dunha das medidas acordadas no subcomité clínico para a xestión da pandemia en Galicia, que na súa reunión deste venres decidiu ampliar ata final de mes o peche perimetral da comunidade que estaba decretado ata o 11 de xaneiro.

O vindeiro martes haberá unha nova xuntanza, neste caso do comité clínico onde se poderían tomar novas medias na hostalería, ante a evolución da situación actual.

Outros artigos

O programa Saudade puxo en valor a gastronomía do Barbanza

Este luns 14 de xullo celebrouse no Barbanza a primeira xornada de Saudade, evento organizado por Turismo da Deputación que reúne en diferentes puntos da provincia a 13 chefs con máis de 20 estrelas Michelín do 14 ao 15 de xullo co obxectivo de promocionar o sector...

+

Publicidade

Castiñeiras

Revista en papel

Opinión

O Barbanza
Resumo de privacidade

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.