Os alimentos mariños como produtos saudábeis e sostíbeis centran unha charla en liña da RAGC (este xoves ás 19.00 a través de Internet)

16 Maio 2024

A Real Academia Galega de Ciencias (RAGC) e a Deputación de Pontevedra están a desenvolver a quinta edición do Ciclo de Conferencias Aida Fernández Ríos, unha actividade gratuíta destinada a espertar o interese do gran público sobre temas de actualidade científica con repercusión social, impulsando ademais o labor investigador que se leva a cabo en Galicia. Este xoves 16 de maio celebrarase unha nova sesión, ás 19:00 h, que porá o foco no potencial alimentario e económico dos novos alimentos mariños. Poderá seguirse en liña (a ligazón obtense unha vez que nos rexistremos na web da Deputación).

A sesión centrarase na economía oceánica sostíbel, en particular nos alimentos mariños como produtos fundamentais para a saúde do planeta e o benestar da humanidade. Para abordar este tema contarase con Sebastián Villasante, doutor en Economía Aplicada, profesor da facultade de Administración e Dirección de Empresas da Universidade de Santiago e científico do Centro de Investigación Interdisciplinar en Tecnoloxías Ambientais (CRETUS) da USC.

Tal como explica o investigador, “os alimentos azuis desempeñan un papel crucial nos sistemas alimentarios, xa que poden contribuír á seguridade alimentaria, a reducir a malnutrición e a crear sistemas alimentarios sans, resistentes e respectuosos coa natureza en todo o mundo”. Nesta liña, asegura que, na actualidade, os alimentos azuis son o medio de vida de máis de 100 millóns de persoas e dan sustento a mil millóns en todo o mundo.

Villasante salienta que “máis de 2.500 especies de peixes, invertebrados, algas e plantas acuáticas captúranse ou cultívanse para a alimentación, proporcionando unha importante inxesta diaria de proteínas a máis de 4.000 millóns de persoas. Ademais, ofrecen micronutrientes esenciais que reducen a malnutrición entre os grupos de risco, como os nenos e nenas e as mulleres, ao tempo que diminúen o risco de enfermidades non transmisibles”. A pesar da enorme relevancia dos alimentos mariños, o experto pon de relevo que “a miúdo pásanse por alto nas conversas sobre o futuro da alimentación, que tenden a centrarse nos cultivos terrestres e no gando”.

A inscrición para participar gratuitamente en todas as conferencias deste ciclo debe realizarse a través da web da Deputación de Pontevedra. As persoas participantes poderán solicitar un certificado de asistencia.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Paz profesional”. Alberto Barciela

“Paz profesional”. Alberto Barciela

En los primeros días de la Guerra Civil española, contemplando una parada militar en la rúa del Villar de Santiago, preguntaba un paisano a otro: “a ti que che parece todo isto?” El otro le contestó, “por un lado ti xa ves e polo outro, que queres que che diga?” A lo...

“10 años del reinado de Felipe VI” – Manuel Domínguez

“10 años del reinado de Felipe VI” – Manuel Domínguez

Se cumplen diez años del reinado de Felipe VI, el paso de los diez años se nota en su rostro, se nota en que las niñas crecieron, la heredera al tono, ya esta pasando por las fuerzas armadas, mas tarde complementara con otros estudios. La cosa, es la pregunta obvia,...