Aguiño celebrou con éxito a XXIV Festa do Percebe. Rianxo servíu catro mil racións de mexillón

06 Agosto 2023

Cedida

O conselleiro do Mar, Alfonso Villares, salientou hoxe a importancia de citas gastronómicas como a Festa do Percebe de Aguiño para enxalzar o traballo dos profesionais da pesca e dar a coñecer en todo o mundo a calidade dos produtos do mar de Galicia. Neste sentido, destacou a relevancia dunha cita
que chega este ano á súa XXIV edición tras ser declarada o ano pasado como festa de interese turístico galego polo Consello da Xunta.


O titular de Mar recoñeceu durante este evento -ao que tamén asistiron a directora xeral de Desenvolvemento Pesqueiro, Susana Rodríguez, e o presidente de Portos de Galicia, José Antonio Álvarez- o traballo da confraría de pescadores de Aguiño-Carreira e o arriscado labor dos percebeiros, gabando a excelencia e calidade do crustáceo que colleitan.

Tamén tivo mencións especiais para os dous Percebeiros de Honra desta edición: Manuel Ruiz Rivas, que foi alcalde da localidade durante 12 anos e agora senador, polo seu apoio ao sector do mar e á festa gastronómica por excelencia de Ribeira; e Rubén Lijó, que durante 15 anos foi rescatador no helicóptero Pesca 1 de Gardacostas de Galicia. O acto contou tamén coa presenza amais do alcalde de Ribeira Luís Pére e do Concelleiro, Vicente Mariño de Bricio.

A Xunta destaca a importancia da Festa do percebe de Aguiño como escaparate para dar a coñecer a calidade dos produtos do mar

Pola súa banda Rianxo acolleu con éxito unha nova edición da súa Festa do Mexillón. A degustación do bivalvo da ría corría por conta do Club de Remo e a Asociación Gastronómica e Cultural da Festa do Mexillón que fixo seis preparacións distintas máis un prato degustación para quen quixese catar todas as receitas. A proposta, que alcanzou a súa duodécima edición, foi todo un éxito e servíronse unhas catro mil racións.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Cariño: un pequeno gran punto negro contaminante”

“Cariño: un pequeno gran punto negro contaminante”

Non se sabe con exactitude o grao de contaminación que pode provocar en Galicia unha empresa que, como Altri (en Palas de Rei, Lugo), vai utilizar o eucalipto como materia prima a partir da que extraer fibras téxtiles; máis é evidente que existe medo ao que a...

“Tiempos verbales”. Alberto Barciela

“Tiempos verbales”. Alberto Barciela

No sé en que justo momento, si es que lo hubo alguna vez, perdimos el rumbo político y el social. No identifico en qué instante se distrajeron las referencias de los valores esenciales para la convivencia, para el entendimiento, para la discusión constructiva y la...