Un total de 22 establecementos hostaleiros do territorio Rimartes adheríronse para participar na campaña promocional O prato do tesouro que, dunha forma divertida e a través da rede social de fotografía Instagram, conectará produtos do mar, gastronomía mariñeira e patrimonio subacuático. A acción arrincou o pasado 15 de xullo e estará activa dous meses, até o 15 de setembro, en máis dunha vintena de restaurantes e hoteis da costa galega. Nelas, elaborouse un prato con peixe, marisco ou algas e identificouse en cadansúas cartas como O prato do tesouro para comer, cear ou mesmo, almorzar.
Entre estes últimos establecementos que ofrecerán a primeira comida do día atópanse os hoteis O Mar de Preciosa, de Camariñas, ou Bela Fisterra, en Fisterra. Tamén se sumaron a esta iniciativa o Restaurante Pablo Galego, da Coruña, co seu pastel de fígado de rape con algas e ourizos ou o Parador Nacional Costa da Morte, cun menú de 3 pratos de produtos do mar da comarca ao que bautizou co nome de Menú Panchito, en homenaxe ao naufraxio acontecido preto de punta Lourido.
A través desta iniciativa, poden subir as súas fotos de O prato do tesouro os comensais que gocen da gastronomía do mar na listaxe de locais que achegamos a continuación: Pablo Gallego, A Coruña; Asteria Beach, Caión (A Laracha), Furna Atlántica, Caión (A Laracha); O mar de Preciosa, Camariñas; Mar da Morosa, Carnota; Morada da Moa, Carnota; O Neixón, Carnota; Mercamaris, Corcubión; Bela Fisterra, Fisterra; La Bayonnaise 1803, Fisterra; Praia de Sardiñeiro, Fisterra; O Náutico, Laxe; Material, Malpica; San Francisco, Malpica; A Muradana, Muros; A Furna, Muxía, A Casa do Peixe, Muxía; Parador Nacional Costa da Morte, Muxía; Son de Mar, Muxía; Tío Manolo Hotel, Noia; O Sampaio, Santa Cruz (Oleiros); e A Casa da Canle, Vimianzo.
Como participar?
Os comensais que pidan O prato do tesouro deben sacarlle unha foto á comida, subila á súa Instagram particular, etiquetar ao restaurante e ao proxecto Rimartes, ademais de ser seguidor da conta @rimartesgalicia, para entrar no sorteo de 3 completos packs de experiencias. Cada un destes paquetes, que se poderán gozar até o 30 de novembro de 2022, inclúe unha noite de hotel para 2 persoas en réxime de aloxamento e almorzo e unha cea, tamén para dúas persoas. Os sorteos realizaranse nunha das sedes dos GALP Costa Sostíbel, Costa da Morte e Golfo Ártabro Sur, que promoven o proxecto Rimartes.
O obxectivo final desta campaña é implicar ao sector hostaleiro entre Bergondo e Porto do Son na creación dun produto turístico sustentábel “que teña como eixo central a difusión e coñecemento do noso rico patrimonio subacuático, así como favorecer o traballo en rede e as sinerxías entre os establecementos.
A acción promocional O prato do tesouro enmárcase como dixemos no proxecto Rimartes que impulsan os GALP Costa Sostíbel, Costa da Morte e Golfo Ártabro Sur para “pór en valor a importancia do patrimonio subacuático e a nosa cultura marítima, ademais de dar visibilidade a actividades turísticas, deportivas e gastronómicas que xorden ao redor do mergullo recreativo e dos xacementos visitábeis”.
Entre o tres GALP abranguen 25 concellos litorais como son Bergondo, Sada, Oleiros, Cambre, Culleredo, A Coruña, Arteixo, A Laracha, Carballo, Malpica de Bergantiños, Ponteceso, Cabana de Bergantiños, Laxe, Vimianzo, Camariñas, Muxía, Fisterra, Cee, Corcubión, Dumbría, Carnota, Muros, Outes, Noia e Porto do Son.