Dous nenos morren e hai decenas de enfermos graves en Francia tras comer pizzas dunha coñecida marca

As autoridades sanitarias francesas pediron aos seus cidadáns non consumir as pizzas Fraîch’ Up da marca italiana Buitoni tras vinculalas con varias intoxicacións de síndrome urémico hemolítico ( SUH) en nenos, que provocaron dúas mortes.

As investigacións sobre os casos graves de SUH notificados en Francia comezaron o 1 de xaneiro e confirmaron ese vínculo mediante análises epidemiolóxicas, microbiológicos e de trazabilidad.
A día 28 de marzo notificáronse 75 casos de SUH na Francia metropolitana en menores 18 anos cunha media de idade de sete anos, dos cales dous faleceron.

Identificáronse nas rexións de Altos de Francia (16), Nova Aquitania (11), Países do Loira (10), Isla de Francia (9), Bretaña (7), Gran Este (5), Auvernia- Ródano-Alpes (4), Provenza-Alpes-Costa Azul (3), Borgoña-Franco-Condado (2), Normandía (2) e Occitania (2)
As pizzas estarían contaminadas por bacterias Escherichia coli, produtoras de toxinas Shiga que poden provocar cambras abdominais, diarrea sanguinolenta, febre e vómitos.

As autoridades sanitarias recomendaron ás persoas que teñan nas súas conxelador pizzas conxeladas “que fosen separadas da súa caixa, e cuxa gama e marca non poidan ser identificadas ou claramente coñecidas, que non as consuman e destrúanas”.

A empresa comezou a retirar o pasado 18 de marzo todas as pizzas desta gama comercializadas desde xuño de 2021.

Con todo, as autoridades piden aos consumidores que se constatan que as pizzas Fraîch’ Up de Buitoni aínda se venden, comuníqueno na plataforma SignalConso.

O seu comunicado insistiu na importancia de visitar a un médico tras consumir o produto retirado se nun prazo de 10 días as persoas presentan diarrea, dor abdominal ou vómitos, ou se nun prazo de 15 días teñen signos de gran fatiga, palidez ou diminución do volume dos ouriños, que se escurece.