A primeira das degustacións de produtos típicos de Entroido ofrecida polo obradoiro gastronómico O Pote, centrado en achegar recursos de empregabilidade hostaleira dende Ribeira, saldouse finalmente cun notábel éxito dende todas as vertentes: non só pola calidade dos pratos conseguidos senón pola importante participación veciñal acadada no escenario da degustación, a mesa situada no acceso principal ao Mercado ribeirense.
Guiados polo seu profesor Patxi Movilla, os quinte alumnos que están a cursar este taller formativo prepararon na Escola de Hostalería do segundo andar do edificio unha nutrida oferta gastronómica de doces típicos (rosquillas, filloas, orellas ou flores) que logo repartiron a pé de rúa Galicia. Segundo informa o Concello, a degustación coas veciñas e veciños foi aproveitada para achegarlles información sobre o contido e obxectivos deste obradoiro de emprego.
Cómpre
lembrar que O Pote é un obradoiro dual de emprego sobre
cociña que se puxo en marcha no pasado 30 de outubro e ten unha
duración de nove meses. Está promovido e coordinado polo Concello a
través da Concellería de Emprego e Promoción Económica que dirixe
Ramón Doval e conta co co-financiamento da Xunta de Galicia.