A área de turismo da Deputación despídese este mércores 6 de novembro do Gastronomic Fórum Barcelona, onde estivo dende o pasado luns facendo a máxima promoción da gastronomía da provincia coa súa campaña turística e gastronómica A provincia que sabe. Remataron deste xeito tres xornadas dunha intensa axenda que incluíu máis de 20 actividades entre degustacións, presentacións, demostracións-obradoiros (showcookings) e charlas para poñer en valor os produtos locais e o sector da restauración da provincia.
“A participación nesta feira enmárcase na nosa estratexia de apoio aos pequenos produtores e produtoras da provincia para promocionar a súa materia prima e favorecerlle a presenza en mercados como este, de moi alto valor para eles” explicou o vicepresidente, Xosé Regueira.
Durante esta última xornada, os fogóns ocupounos o cociñeiro do Arrueiro, de Soesto (Laxe), Víctor Basante, acompañado da copropietaria, Luisa García Casal, que presentaron o proxecto e ofreceron unha demostración con produtos de temporada e quilómetro cero, “da Lonxa de Laxe e tamén da nosa horta”, onde reflectiron a esencia do seu menú, par ao que empregan “peixes menos valorados, como a raia”. Agradeceron á Deputación a “oportunidade” de participar no Gastronómic Fórum Barcelona, e invitaron ao público a “visitar a Costa da Morte durante todo o ano”
Agradecemento ao que se sumaron todos os produtores locais que participaron na cita gastronómica: Costumes Empanadas de Galicia; Queixo Galmesán; Chichalovers; Bonilla a la vista; A Conserveira; Mariscos de Barallobre e Algas Mar de Ardora. Todos eles valoraron moi positivamente a súa participación neste foro, “é unha oportunidade moi grande para nós, e levámonos contactos moi interesantes”, afirmaron.
“Estamos encantados de participar nunha edición máis do Gastronomic Fórum Barcelona, e máis vendo o éxito dos produtores e chefs que nos acompañaron que, ademais de encher de público todas as actividades que desenvolveron no noso stand, fixeron negocio e captaron oportunidades comerciais”, sinalou Regueira.