Noia exaltou a calidade do seu berberecho cun showcooking a oito mans

16 Outubro 2020

Este xoves 15 de outubro, baixo as máis estritas medidas de seguridade anti-COVID, celebráronse as V Xornadas de Exaltación do Berberecho de Noia, unha nova edición dos encontros destinados a reivindicar a calidade (e as posibilidades gastronómicas) do bivalvo local. No evento participaron o alcalde de Noia, Santiago Freire Abeijón, a concelleira Laura Salgado García e o concelleiro José Pérez Martínez.

Asemade, contouse coa coa presenza de catro expertas gastronómicas no ámbito dos nosos produtos do mar: as chefs Lucía Freitas (Restaurante A Tafona de Santiago), María Varela (Restaurante A Parada das Bestas de Palas de Rei), Yolanda León (Restaurante Cocinandos de León) e Iria Espinosa (Restaurante Árbore da Veira da Coruña), que deleitaron aos asistentes con saborosas e innovadoras receitas. A cita, que veu programa reducido que contou cun único showcooking colectivo, desenvolveuse pola tarde na sala de exposicións do Coliseo de Noia.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Una vida para el recuerdo”. Manuel Dominguez

“Una vida para el recuerdo”. Manuel Dominguez

Me siento plácidamente en una butaca y más que soñar me pongo a mirar atrás, muchos años atrás, años vivido en una infancia llena de necesidades, pero pletórica de imaginación. Y sin llorar me pongo a recordar, aquellos barquillos en forma de cono o planos que en...

“Facer cola”. Xulio Xiz

“Facer cola”. Xulio Xiz

A venda de lotería polo Nadal provoca colas que se ata hai pouco se formaban os días previos ao sorteo agora, igual ca todas as celebracións, se amplían de maneira que xa hai que facelas para mercar un boleto que pode facernos ricos, de paso...