Noia exaltou a calidade do seu berberecho cun showcooking a oito mans

16 Outubro 2020

Este xoves 15 de outubro, baixo as máis estritas medidas de seguridade anti-COVID, celebráronse as V Xornadas de Exaltación do Berberecho de Noia, unha nova edición dos encontros destinados a reivindicar a calidade (e as posibilidades gastronómicas) do bivalvo local. No evento participaron o alcalde de Noia, Santiago Freire Abeijón, a concelleira Laura Salgado García e o concelleiro José Pérez Martínez.

Asemade, contouse coa coa presenza de catro expertas gastronómicas no ámbito dos nosos produtos do mar: as chefs Lucía Freitas (Restaurante A Tafona de Santiago), María Varela (Restaurante A Parada das Bestas de Palas de Rei), Yolanda León (Restaurante Cocinandos de León) e Iria Espinosa (Restaurante Árbore da Veira da Coruña), que deleitaron aos asistentes con saborosas e innovadoras receitas. A cita, que veu programa reducido que contou cun único showcooking colectivo, desenvolveuse pola tarde na sala de exposicións do Coliseo de Noia.

Outros artigos

Rescate dunha persoa no Malecón de San Lázaro, en Noia

Os bombeiros do Parque Comarcal de Boiro foron alertados ás 20:30 horas da tarde deste domingo 21 de abril, da caída dunha persoa ao río, no Malecón de San Lázaro, concello de Noia. Na súa chegada, participaron na intervención realizando tarefas de salvamento para o...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Na memoria da veciñanza”. Luís Celeiro

“Na memoria da veciñanza”. Luís Celeiro

Ela pensaba que morría aquela mesma noite. Despídese das amizades, dos poucosfamiliares que lle quedaban, vai ao refuxio dos animais abandonados e dálle un bico a cadaun dos cadelos e a algunha das cadelas que moraban naquel espazo cheirento, naquel lugarque fedía e...