A exportaciĆ³n espaƱola de conservas de peixe e marisco moderou o seu crecemento en 2019 segundo ANFACO-CECOPESCA

06 Marzo 2020

A exportaciĆ³n espaƱola de conservas de peixe e marisco moderou o seu crecemento en 2019 As exportaciĆ³ns espaƱolas de conservas e preparados de peixe e marisco aumentaron o pasado ano un 1% en volume e un 0,4% en valor con respecto a 2018, o que converte aos datos de 2019 no mĆ”ximo histĆ³rico da serie anual, a pesar da retardaciĆ³n no seu crecemento. No Ćŗltimos cinco anos as exportaciĆ³ns espaƱolas de conservas e preparados de peixe e marisco incrementĆ”ronse un 25% en volume e un 40% en valor, segundo os datos dados a coƱecer por Anfaco- Cecopesca.

En concreto, o pasado ano mĆ”is do 50% da produciĆ³n de conservas e transformados de produtos do mar destinouse Ć” exportaciĆ³n, estando presentes en mĆ”is de 140 paĆ­ses dos cinco continentes. En canto Ć” produciĆ³n, en 2019 o sector de conservas de peixe e marisco de EspaƱa mantivo unha estabilidade, aumentando en valor un 0,3% con respecto ao 2018, fronte a un lixeiro descenso no volume producido (-0,4%). AsĆ­, EspaƱa, con Galicia Ć” cabeza, produciu en 2019 un total de 352.112 toneladas valoradas en 1.674 millĆ³ns euros. As conservas de atĆŗn seguen sendo o principal produto producido, representando, en volume, mĆ”is do 68% do total da produciĆ³n de conservas de peixe e marisco da industria espaƱola. En 2019, a sĆŗa produciĆ³n aumentou un 1,1% en volume e un 0,5% en valor, con respecto a 2018. EspaƱa segue sendo o primeiro produtor da UE e o segundo produtor a nivel mundial. Ademais Ć© o maior exportador da UE e estĆ” no Top 5 a nivel mundial. AsĆ­, no contexto global de certa desaceleraciĆ³n do comercio internacional, de tensiĆ³ns comerciais, do aumento da competencia internacional en mercados crave para o sector, da incerteza do Brexit e da situaciĆ³n de abastecemento de materia prima de determinadas especies, entre outros acontecementos, estes datos confirman a capacidade do sector industrial espaƱol de conservas e transformados de peixe e marisco de facer fronte aos retos que lle expĆ³n a conxuntura internacional, asegurando o seu crecemento sostido, que lle permitiu seguir creando emprego, destaca Anfaco- Cecopesca. Do mesmo xeito que na produciĆ³n, a conserva de atĆŗn Ć© o principal produto exportado pola industria conserveira e transformadora de EspaƱa, representando o 57% do volume e o 58% do valor total exportado de conservas e preparados de peixe e marisco. Igualmente, os tĆŗnidos en conserva seguen marcando a tendencia de toda a categorĆ­a de conservas de peixe e marisco, tanto na evoluciĆ³n da produciĆ³n como da exportaciĆ³n. A UE, principal destino A UE sigue sendo o principal mercado de destino das exportaciĆ³ns espaƱolas de conservas de peixe e marisco. No ano 2019 vendĆ©ronse no mercado comunitario 187.245 toneladas, valoradas en 869,1 millĆ³ns de euros, o que supuxo un incremento dun 1% con respecto ao ano anterior. Por paĆ­ses, os cinco principais destinos das exportaciĆ³ns espaƱolas de conservas e preparados de peixe e marisco en 2019 foron: Italia, Francia, Portugal, PaĆ­ses Baixos e AlemaƱa, destacando o crecemento en volume das vendas en Francia (12%) e Portugal (15%). Cabe mencionar tamĆ©n o aumento o aumento das exportaciĆ³ns en paĆ­ses como RomanĆ­a, Polonia, BĆ©lxica ou Croacia. FĆ³ra do continente europeo, Estados Unidos e Marrocos son os principais paĆ­ses de destino das exportaciĆ³ns espaƱolas de conservas de peixe e marisco, que tiveron un comportamento positivo con respecto ao ano anterior: 4% e 32% respectivamente.

Porto Ribeira, Cedida

Outros artigos

ļ€¾

Publicidade

ļ‡Ŗ

Revista en papel

ī„

OpiniĆ³n

“A vivenda” – JosĆ© Manuel Pena

“A vivenda” – JosĆ© Manuel Pena

Ɖ un ben de mercado para o negocio particular ou un dereito bĆ”sico, fundamental e humano, como pode ser a educaciĆ³n, a sanidade, a prestaciĆ³n por desemprego ou a xubilaciĆ³n? A vivenda, en Galicia e no resto de EspaƱa, continĆŗa sendo un negocio e un ben de...