A Deputación loce a excelencia culinaria da provincia no Galicia Fórum Gastronómico, no que participa Nordestada (Portosín)

23 Marzo 2025

A Deputación da Coruña, a través da campaña A paisaxe que sabe, participa dende este 23 de marzo amosando no Galicia Fórum Gastronómico (cita imprescindíbel para os profesionais da enogastronomía) a riqueza dos produtos e produtores da provincia vencellada aos seus elementos paisaxísticos. No seu stand, unha decena de produtores locais presentan os seus produtos, ofrecendo un amplo programa de actividades que inclúe almorzos, demostracións e degustacións. Entre os chefs participantes destacan os tres finalistas da provincia ao concurso mellor cociñeiro/a galego do 2025: Nel Parada (Nodestada, Portosín), Víctor Basante (Arrueiro, Laxe) e Miguel Vázquez (Atípico, A Coruña), así como outros de referencia mundial como Iria Espinosa (Árbore da Veira, A Coruña), Nair González (Muelle 43, Mugardos) e Lucía Freitas (A Tafona, Santiago).

O lema desta edición, Un océano de cociñas, rende homenaxe á diversidade culinaria que emana das profundidades do Atlántico, destacando a riqueza e variedade das cociñas presentes na gastronomía contemporánea.

Durante o acto inaugural, Valentín González Formoso, presidente da Deputación, destacou a importancia de eventos como o Galicia Fórum Gastronómico “para poñer en valor a gastronomía local e promover o turismo na provincia”. “A gastronomía é un dos nosos grandes atractivos turísticos. En Galicia mestúrase o sabor dos nosos productos locais autóctonos de calidade co saber das persoas que os elaboran nas cociñas do noso país”.

Pola súa banda, o vicepresidente Xosé Regueira subliñou o compromiso da Deputación coa promoción dos produtos autóctonos e o apoio aos pequenos produtores, reforzando a identidade gastronómica da Coruña. “Estamos nun momento no que, se cabe, é aínda máis importante poñer en valor o noso: os nosos produtos locais de calidade, a nosa paisaxe e natureza, para que sigamos poder desfrutando e promocionando un territorio auténtico, sostible e virxe que posibilita a mellor gastronomía. Unha paisaxe que sabe”.

O Galicia Fórum Gastronómico 2025 contará con máis de 200 expositores e un programa cargado de estrelas da cociña internacional, consolidándose como unha oportunidade única para distribuidores, restauradores e empresas de cátering.

Actividades no stand da Deputación

O stand da Deputación estreou a súa programación cun almorzo a catro mans con San Isidro Bakery e Cafés Lúa, que se replicará mañá e pasado ás 11h. Posteriormente, celebráronse degustacións e presentacións do Centro Colaboratio da Fusquenlla en Moeche; a Despensa d’Lujo; Queixo Galmesán e o Espazo Colaborativo Transformando en Brión; e as demostracións de Nel Parada e Víctor Basante.

Mañá os showcookings correrán a cargo de Iria Espinosa (Árbore da Veira) e Miguel Vázquez (Atípico da Coruña), que compartirán xornada coas presentacións do Porco Celta de Orixes Galegas de Boqueixón; Chichalovers; Conservas Sotavento e Vánagandr, a mellor xenebra do mundo.

Outros artigos

Martes 20, retorno do anticiclón con algunha inestabilidade

Este martes, volveremos quedar baixo influencia anticiclónica, aínda que persistirá un certo grao de inestabilidade atmosférica. Agárdase unha xornada de alternancia de nubes e claros, con posibilidade de chuvascos illados durante a tarde, sobre todo en zonas do...

+

“Adeus compañeira” – Fernando Sarasketa

No mediodía deste domingo 18 de maio miña nai, Mercedes Sarasquete Alonso (Cheché), finalmente cruzou a porta. Con 93 anos e xa con graves problemas cognitivos e de mobilidade un (eu) tenta prepararse para o inevitábel, e ter sempre presente que cada día podía ser o...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Pedro Sánchez e Israel”. José Antonio Constenla

“Pedro Sánchez e Israel”. José Antonio Constenla

Lo último de Pedro Sánchez, convertido en agente propagandístico de Hamas,es tachar a Israel de “Estado genocida”. Más allá del estruendo mediático, lopreocupante no es tanto la acusación en sí, sino lo que representa, porque esun gesto diplomático de enorme calado,...

O Barbanza
Resumo de privacidade

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.