A Deputación e os produtores e cociñeiros da provincia salientan o interese acadado pola nosa gastronomía no Fórum Gastronómic

09 Novembro 2023

A Deputación da Coruña fixo balance da súa participación no Fórum Gastronómic de Barcelona, unha presenza que veu acompañada de diferentes produtores locais (A Conserveira, a Despensa D´Lujo, Bonilla a la vista, Costumes Galicia, Queixo Galmesán e Choiva Viños), cociñeiros e profesionais da provincia que coincidiron en salientar o éxito acadado dende o stand da área de turismo da Deputación. Houbo unha exposición permanente de produtores, demostracións (showcookings), catas, charlas e ata a elaboración do ritual da queimada (unha das actividades de meirande repercusión e que xerou máis interese).

Un ano máis, a entidade provincial encheu de xente as súas actividades “que sorprenderon e conquistaron a un público moi esixente”, sinala o vicepresidente e deputado de turismo, Xosé Regueira.

Os representantes dos produtos locais de A provincia que sabe coincidiron en salientar as oportunidades comerciais xurdidas neste espazo, que lles brindaron contactos con distribuidores, xornalistas e un público profesional moi especializado. Tamén resaltaron os bos resultados das sinerxías establecidas entre eles baixo o amparo institucional da Deputación da Coruña, que lles permitiron aumentar a visibilidade das súas marcas e unir forzas para dar a coñecer no seu conxunto os diferentes produtos “que saben”.

Dende a Deputación destacan a calidade destes produtos como clave do seu éxito, “nun contexto de moi alto nivel cun público que busca innovación, sustentabilidade e autenticidade” apunta Regueira. Éxito que tamén se reflectiu nas actividades que se desenvolveron, “con pases repletos de xente que quería ver as propostas”, como foi o caso dos showcookings, ou a queimada. “A excelencia da nosa horta e do noso mar xa está contrastada, e aínda así somos quen de seguir sorprendendo a un público que espera o mellor” engade. Sobresae tamén o éxito dos vermús que se exhibiron, “impresionou moito xa que é unha bebida que non se vincula a Galicia nin á Coruña”.

Ademais dos produtos agroalimentarios, a Deputación exhibiu no escaparate internacional que supón o Fórum Gastronómic de Barcelona a cociña de chefs de catro xeodestinos da provincia (Ría de Muros – Noia; Costa da Morte; Ferrolterra e As Mariñas). Foi o caso de Pepe Senande de A muradana de Muros; Fernando Rodríguez e Eva Mª Guzmán, de O Secadeiro de Outes; Adrián Loureiro e Alberto Cuenca, de Furna Atlántica de Caión (Laracha); Silvia Facal, de Balarés (Ponteceso); Adrián Pérez, de Sinxelo de Ferrol, e Lolo Mosteiro e Paula Martínez, de A Artesa da Moza Crecha (Betanzos).

Produtos locais e de quilómetro cero, cociñeiros e outros profesionais protagonizaron a programación da Deputación nesta edición do Fórum Gastronómic de Barcelona, demostrando con numerosos contactos comerciais establecidos e actividades repletas de público o bo facer e o bo saber da provincia da Coruña.

Outros artigos

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Buenas noticas: descienden los suicidios” – Manuel Domínguez

“Buenas noticas: descienden los suicidios” – Manuel Domínguez

Es una buena noticia. Descienden los suicidios. Hace muchísimos años se creó un periódico, que había decido contar solo buenas noticas, su vida en el mercado fue efímera, parece que la gente no necesita conocer buenas noticas, tira más el morbo de lo trágico. La buena...

“Nos deben una explicación”. José Castro López

“Nos deben una explicación”. José Castro López

En el film de Berlanga “Bienvenido Míster Marshall”, Don Pablo, el alcalde de Villardel Rio -magistral Pepe Isbert-, después del paso de la “caravana de la abundancia” sinparar en el pueblo, se dirigió a sus vecinos para decirles “que yo, como alcalde vuestroque soy...