A Cooperativa Santa Eugenia de Ribeira ā OPP 83 organiza en colaboraciĆ³n coa AsociaciĆ³n de Empresarios e a AsociaciĆ³n de Hostaleiros de Ribeira a II Xornada de DegustaciĆ³n En ruta co lirio, para o vindeiro 18 de novembro. Dende a cooperativa achegarase gratuitamente lirio fresco fileteado a cafeterĆas, bares e restaurantes do concello.
AsĆ, e deste xeito, cada bar, cafeterĆa e restaurante escollerĆ” unha tapa para facer co dito produto.
Segundo informa a cooperativa, “un dos requisitos fundamentais para formar parte desta xornada, tendo en conta a cultura da tapa de Ribeira, Ć© que a tapa serĆ”, como o ano pasado, sempre gratuĆta, sĆ³ pagarĆ”n os clientes aos restaurantes que decidan facer un prato co lirio para ese dĆa e o engaden Ć” sĆŗa carta habitual”.
O horario para esta degustaciĆ³n de tapas serĆ” ao longo de toda a xornada do 18 de novembro, asĆ, e deste xeito, as veciƱas e veciƱos de Ribeira e, os que visiten o concello durante esta xornada, poderĆ”n degustar a tapa do lirio tanto ao mediodĆa como Ć” noite.
Unha primeira ediciĆ³n que contou cun Ć©xito de participaciĆ³n, xa que finalmente son 10 os establecementos que participen nesta convocatoria. EstarĆ” presente A Recoveira coa sĆŗa tapa MĆ©xico Lirio e querido, tamĆ©n estarĆ” A Fiestra CafĆ©-Bar con seus Rollitos de Lirio, BrĆ©tema con Suspiros de Ribeira, El Golimbreo con Hoy me Lurio, Esmorga con Tempura de Lirio, Esmorga con Lirio en bolitas, CafĆ© Plaza con Xudemil de Lirio, El Gourmet AljĆ”n co seu Crujiente de Lirio en San SimĆ³n, TĆo Pepe cos seus Lirios arrabiados, Pedra Pateira co seu Lirio ao estilo Bandourrio e o Restaurante XardĆn co seu Lirio acevichado.
Esta acciĆ³n, incluĆda dentro do Plan de ProduciĆ³n e ComercializaciĆ³n (PPyC) anual deste 2023, ten como obxectivo iniciar unha estreita colaboraciĆ³n entre a OPP 83 e a hostalerĆa de Ribeira, co fin de promover xornadas en Ć©pocas de menor afluencia para a hostalerĆa e poƱer en valor o peixe fresco de Ribeira.