CONGALSA volve premiar os mellores pratos dos seus traballadores

29 Abril 2022

CONGALSA celebrou un ano máis o seu tradicional Concurso de Receitas, que xa chegou á súa terceira edición, o obxectivo renovado de “distinguir os mellores pratos elaboradores polos seus traballadores”. A xeito de novidade, a convocatoria deste ano incluíu unha categoría específica para enxalzar as receitas elaboradas con produtos da empresa. As outras tres modalidades foron as seguintes: mellor entrante, mellor prato principal e mellor sobremesa.

A este III Concurso de Receitas de Congalsa presentáronse 26 pratos diferentes nas devanditas modalidades.

Resultaron gañadores Andrés Mouzo, na categoría entrante, coa súa proposta de tataky guacamole; Irene Souto, autora do mellor prato principal: robaliza; Reyes Vidal; en categoría sobremesas (postres), con profiteroles de cardamomo e lemon curd; e de novo Andrés Mouzo, en receitas elaboradas con referencias da compañía, polo prato HojalBurguer.

Os prestixiosos chefs Kike Piñeiro e Eloy Cancela foron os encargados de seleccionar as propostas gañadoras. Os premiados poderán gozar dunha cea para dúas persoas no restaurante compostelán A Horta do Obradoiro.

Unha iniciativa que se consolida

A primeira edición deste concurso levouse a cabo en 2020 durante o confinamento, co espírito de promover accións de dinamización interna no marco do Proxecto Persoas de CONGALSA. “O certame acadou agora a súa terceira edición consolidado como unha das accións máis esperadas polo persoal que pode, deste xeito, desenvolver a súa creatividade culinaria”, destaca Isabel Cañas, directora de Relacións Externas da empresa. Este ano, ademais, por vez primeira con todas as propostas presentadas, CONGALSA editará unha publicación a modo de receitario.

Outros artigos

Atlántica trae á Pobra dous espectáculos de narración oral

O Festival Atlántica volve levar novas historias a diferentes puntos da xeografía galega e parte da portuguesa no verán deste 2024. Narración oral e paraxes fundiranse unha vez máis con numerosos espectáculos de narración oral. A Pobra do Caramiñal é unha das...

+

A Pobra recibe a bandeira azul para a praia da Lombiña-Cabío

A praia da Lombiña-Cabío é un dos areais recoñecidos coa bandeira azul pola Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) neste 2024. O acto de entrega das 140 bandeiras azuis que corresponden a Galicia -114 praias, 11 portos deportivos e 15 centros...

+

Accidentes na estrada AG11 na Pobra e en Rianxo

Os bombeiros do parque Comarcal Provincial de Boiro foron alertados ás 20.00 horas deste 13 de xuño dun accidente de tráfico na AG11 á altura do punto quilométrico 16 en sentido Ribeira, en Rianxo, ao paso da vía polo lugar de Vilas, na parroquia de Asados. O...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Cariño: un pequeno gran punto negro contaminante”

“Cariño: un pequeno gran punto negro contaminante”

Non se sabe con exactitude o grao de contaminación que pode provocar en Galicia unha empresa que, como Altri (en Palas de Rei, Lugo), vai utilizar o eucalipto como materia prima a partir da que extraer fibras téxtiles; máis é evidente que existe medo ao que a...

“Tiempos verbales”. Alberto Barciela

“Tiempos verbales”. Alberto Barciela

No sé en que justo momento, si es que lo hubo alguna vez, perdimos el rumbo político y el social. No identifico en qué instante se distrajeron las referencias de los valores esenciales para la convivencia, para el entendimiento, para la discusión constructiva y la...