CONGALSA non desbota ter que pechar esta próxima semana se persiste a falta de materia prima

20 Marzo 2022

Varias empresas da comarca comunicaron xa o inminente cesamento da súa actividade ante a ameaza de falla de material polos bloqueos do transporte. É o caso de CONGALSA, radicada na Pobra do Caramiñal e referente nacional na elaboración de produtos precociñados ultraconxelados de peixe e marisco.

De manterse a actual situación de falta dun fluxo continuado de materia prima, a factoría non terá máis remedio que pechar as súas portas a próxima semana e mandar ao persoal á casa. Nas instalacións da empresa elabóranse mensualmente unhas 2.000 toneladas de produto de diverso tipo que requiren dunha elevada cantidade de materia prima. Grazas ao emprego doutros almacéns, a produción puido manterse ata o momento.

Desde a empresa informan que nalgunhas liñas tiveron que efectuar cambios. A empresa CONGALSA con sede en A Pobra e que tamén posúe en Portugal a factoría Sulpasteis, ten un persoal de 562 traballadores e pechou o pasado exercicio cunha facturación de 113 millóns.

Outros artigos

Arrinca a campaña “De Pobra a Portosín, tapeando polo mar”

Este venres 16 de maio arrancou a iniciativa De Pobra a Portosín, tapeando polo mar, organizada polas asociacións de empresarios da Pobra e Azul de Portosín e a de hostalería de Ribeira, coa finalidade de poñer en valor os produtos do mar da zona, dinamizar o comercio...

+

Publicidade

Revista en papel

Opinión

“Días de inverno ou de abril”. Luís Celeiro

“Días de inverno ou de abril”. Luís Celeiro

Era un día de choiva, como moitos outros deste ano e de anos anteriores, chovía sen parar tampouco paraba a chuvia no chan. Era un día como moitos, chovía a destempo aquí e alí, aun par de quilómetros, o sol quentaba as canelas e o carrelo da xente que pasaba. Era...

O Barbanza
Resumo de privacidade

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.