Frinsa desbanca a Calvo por ingresos

As dúas conserveiras están preto dos 600 millóns de negocio aínda que, por primeira vez, con Frinsa por diante; Calvo logra elevar os seus beneficios ata os 28,6 millóns a pesar do impacto do efecto divisa.

As tres grandes conserveiras galegas acabaron o ano do Covid cun incremento de beneficios e, no caso das que máis producen para marca de distribución, Jealsa e Frinsa, cun importante aumento da cifra de negocio. A provisión do primeiro estado de alarma favoreceu o aumento de vendas e compensou o curtocircuíto da hostalería. Quen máis se resentiu foi Calvo, cunha caída do 10% das vendas en España e un lixeiro descenso, pouco máis do 2%, no total.

Esta evolución produciu un cambio no pódium das conserveiras galegas. Frinsa, o grupo fundado por Ramiro Carregal, superou por primeira vez o volume de negocio da compañía de Manei Calvo con 588 millóns en vendas, fronte aos 578 millóns da conserveira de Carballo.
Frinsa, con base de operacións en Ribeira, leva anos en proceso de expansión. Primeiro coa creación dunha rede de filiais no exterior, fundamentalmente para labores comerciais, e, desde finais de 2019, coa compra da portuguesa A Poveira, con fábrica en Póvoa de Varzim. A facturación da compañía, que produce para a marca branca de Carrefour, Alcampo ou El Corte Inglés, incrementouse un 40% no últimos cinco anos.